Poslovno putovanje – trikovi za lakše pakovanje

poslovno-putovanje

Poslovno putovanje je obično važan datum i događaj koji zahteva pripremu za važne sastanke, razgovore i slične obaveze. Zbog svih poslovnih zaduženja, često se desi da pakovanje potpuno stavimo u drugi plan i usled brze pripreme za poslovno putovanje – zaboravimo da ponesemo stvari koje su nam potrebne, ili koje nam mogu značajno olakšati put.

Iz tog razloga za vas smo pripremili listu stvari koje ne bi trebalo da zaboravite na vašem poslovnom putovanju, te jednostavne savete i trikove za lakše pakovanje pred put. Racionalno utrošite vreme za pripremanje za poslovne obaveze, a vratite se na ovaj tekst kad stignete do pakovanja!

Odelo za poslovno putovanje i avion

Niko ne želi da pravo iz aviona uđe u taksi i uputi se ka prvom sastanku. Nažalost, takve situacije se sve češće događaju usred promena vremenskih zona gde jutro odjednom postane posle podne i ono malo slobodnog vremena za tuširanje, brijanje i preobuku jednostavno ne postoji.

Gužvanje garderobe u koferu, naročito odela, mnogima koji često putuju zadaje glavobolje. Zato vam je potrebno odelo koje trpi ekonomsku klasu. Britanska dizajnerska ikona Paul Smith u jednoj od svojih kolekcija nudi odelo posebno krojeno za muškarce koji često putuju. Takvo odelo izrađeno je od tretirane vune koja je otporna na gužvanje, a slim fit kroj obezbeđuje otmenu siluetu.

odelo-za-putovanje

Prilagodljiva garderoba za poslovno putovanje

S obzirom da verovatno putujete samo sa ručnim prtljagom (poslovni sastanci ne trpe uske rasporede letova i čekanje na podizanju prtljaga) potrebno vam je malo garderobe koja mora biti praktična i udobna. Ne morate pakovati gomilu garderobe ali ta koju nosite trebalo bi da bude prilagodljiva – da odgovara bontonu sastanka i da se može nositi na ležernom izlasku u bar.

To vas upućuje na muške košulje sa kragnom koja se nosi sa i bez kravate i modele bez duple manžetne, sa jednim ili dva dugmeta. Ako vas čeka odlazak na večeru nakon radnog dana, spakujte teget sako. Podjednako savršeno slaže se uz odelo i uz dobar džins i polo majicu. Tako ne morate brinuti da li idete na roštilj ili na „cordone bleu“ večeru.

poslovno-putovanje-2Odgovarajuća torba za poslovno putovanje

Mislite kako ćete moći da radite u avionu. Onda otrkijete da ste prethodnu noć zaboravili da napunite bateriju lap topa. Kada kupujete, birajte torbu sa odgovarajućim pregradama i džepovima tako da možete da spakujete bateriju i punjač, telefon i tablet i nećete imati briga.

Za razliku od većine tech – orijentisanih proizvođača torbi koji ih izrađuju od balistik najlona, potražite one izrađene od tanke kože sa tvrdom postavom. Platićete možda više novca nego što ste planirali ali ćete sa takvom torbom biti otmeni u svakoj prilici. Uz svaku torbu, neophodan je i kvalitetan novčanik u kome ćete čuvati svoj novac i imati bolji pregled istog, ali i ostavljati utisak ozbiljnog muškarca.

torba-za-putovanjeAplikacija za najbolje sedište

Kako letenje avionom postaje manje magično putovanje među oblacima a više sedenje u čeličnom autobusu sa krilima u kome ste se odjednom našli zarobljeni, „Seatguru“ sajt nudi vam mapu i raspored sedenja skoro svakog aviona koji leti na zemlji, kao i ocene i kritike putnika. Tako ćete biti sigurni da nećete završiti na sedištu na kom nemate dovoljno mesta za noge i obezbediti sebi koliko toliko udobnu vožnju do destinacije.

Slušalice

Bez obzira koliko pažljivo odabrali svoje sedište u avionu, uvek će vas na putu sačekati i situacije na koje unapred niste mogli da utičete. Kako biste uspeli da se u potpunosti skoncentrišete na nezavršen posao koji je pred vama, biće vam potreban par kvalitetnih slušalica koje će blokirati svu neželjenu buku. Bez obzira da li radite ili ste let odlučili da iskoristiti za gledanje nove epizode „Igre prestola“ , kupovina dobrih slušalica nikada se do sada nije pokazala kao promašena investicija.

poslovno-putovanje3Mini kozmetika

Ono što muškarci koji ne putuju toliko često zaborave, to je da u ručni prtljag ne sme da se unosi standardna kozmetika koju koristimo u svojim domovima. Biće vam potrebna mini verzija istih.

Dva problema koja se javljaju čim kročite u avion podsetiće vas da vam je pakovanje kozmetike ipak potrebno. Klima u avionima isušuje kožu neverovatnom brzinom,a zajedno sa temperaturnom razlikom koja vas čeka pri sletanju preti ozbiljnom narušavanju vašeg svežem i možda u tom trenutku odmornog izgleda.

Bez neophodne nege, izgledaćete kao da vam se treća smena upravo završila iako je let možda trajao samo par sati. Potražite proizvode koje sadrže pro vitamin B5, alantoin ili sodijum hijaluronat, koji podstiču dubinsku hidrataciju kože. Sastojak poput ulja drveta čaja je prirodni antiseptik i antibakterijsko sredstvo koje je naročito pogodno za masniju T zonu.

Nadamo se da nećete izostaviti vama važne stvari na putovanju i da će vam ovaj tekst pomoći u tome! Srećan put!