Ručni sat vs smart telefon

rucni-sat

Došao je trenutak kada treba dobro porazmisliti o svom stilu a prateći poslednje trendove, u situaciji smo da biramo da li smo za ručni sat ili smart telefon. Sa jednim pozivamo, drugi nam omogućava uvid u vreme. Pojava smart telefona na tržištu sredinom 2000-ih godina donela je sa sobom i potpuno novu vrstu izbora za muškarce.
Postalo je popularno izvaditi svoj najnoviji model smart telefona iz džepa kad god vas neko upita za tačno vreme.

Takođe je izuzetno popularno praviti raspored događaja i obaveza na smart telefonu uz opciju aktiviranja alarma kada ne želimo da zaboravimo važan sastanak ili rođendan prijatelja ili članova porodice.

Postavlja se bitno pitanje a to je – zašto smo počeli to da radimo? Odgovor je jednostavan – kako bismo ljudima oko nas pokazali da imamo dovoljno novca da sebi priuštimo takav model pametnog telefona.

Danas svaka osoba poseduje smart telefon koji više ne predstavlja stvar trenda niti luksuza jer je prestao da važi za retkost. To sa sobom povlači i novu situaciju – više nije toliko popularno izvlačiti telefon iz džepa svaki put kada ste upitani ili sami želite da saznate tačno vreme. Više niko oko vas nije impresioniran činjenicom da posedujete poslednji model iPhone-a ili Samsung Galaxy.

samrt-telefon

A evo i logičnog razloga: telefon služi za komuniciranje, a sat za pokazivanje vremena. Vreme je da se muškarci vrate u dane kada su svakodnevno nosili ručne satove, a mobilne telefone koristili u svrhe sa kojom su i napravljeni – za razgovor. I ne, ne mislimo na kupovinu modernog Apple sata već na potpuno zaseban predmet koji će bitii pokazatelj toga da niste zavisni od telefona.

Mnoštvo izbora za ručni sat

Dobra stvar jeste da sadžije nisu jednostavno digle ruke i zaboravile na svoj posao onog tenutka kada su smart telefoni stupili na scenu. Nastavili su sa radom, stvarajući nove modele koji su konstantno pomerali granice stila i funkcionalnosti. Možemo sa sigurnošću tvrditi da postoje brojni izbori za muškarce. A evo i nekih favorita:

Police Edge – Muškari koji cene Police brend muških satova cene i različitost, stil bez sumnje prilagodjen pravom muškarcu. Edge je jedan od najpoznatijih modela ovog brenda, sa kućištem od 43 mm, kvarcnim mehanizmom, kožnom narukvicom, pokazateljem datuma i otpornošću na vodu do 100 m dubine.

Timex T2P276 – Times pravi velike i za nekoga možda glomazne satove pa je još lakše zaboraviti upotrebu smart telefona u iste svrhe. Ipak to nije slučaj sa modelom T2P276, koji je veoma prilagodljiv i poseduje brojna svojstva. Pravi je odabir jer će doprineti svakom stilu i odevnoj kombinaciji.

Armani AR5890 – Ukoliko ne želite ili niste u mogućnosti da na ručni sat odvojite malo više novca, teško da ćete naći povoljniju ponudu od ovog modela. Nije preskup a nudi kvalitet i dizajn kakav se od Armanija i očekuje, sa braon i roze zlatnom završnicom i kaišem od nerđajućeg čelika prekrivenim braon silikonom.

armani-rucni-sat

Ovde su data samo tri predloga za neki od ručnih satova koje možete izabrati, ali svakako da ih ima mnogo mnogo više. Ključna stvar je da zapamtite da ručni satovi nikada nisu i neće izaći iz mode ili izgubiti svoju funkcionalnost.

Vratite smart telefon u džep gde mu je i mesto. Na ručnom zglobu trebalo bi da nosite sat koji će vam uvek pokazivati vreme a ukoliko tako vama više odgovara, dan i datum takođe. Budite deo novog svetskog trenda vraćanjem na stari.

U eri tehnologije i napretka pravi potez muškarca sa stilom je odabir kvalitetnog ručnog sata. Iako veoma popularni, smart telefoni treba da vrše funkciju za koju su i napravljeni i nikako ne bi smeli zameniti vanvremenski kako modni tako i praktičan detalj – ručni sat.