Odela za venčanje – saveti poznatih za odabir

odela-za-vencanje

Klasično muško odelo koje muškarci najčešće nose na dan svog venčanja ili ga biraju pri odlasku na neki važan događaj kada je „dres kod“ obavezan, ostavlja malo mesta za improvizaciju i slobodu kreativnosti zbog svih rigidnih, formalnih pravila koja se moraju poštovati.

Ipak, i dalje je moguće da eleganciji dodamo i neki lični, smeo detalj i na taj način formiramo kombinaciju koja će na najbolji način prikazati našu ličnost a i dalje odgovarati situaciji. Uz odelo za venčanje, neizostavni su i detalji poput muških aksesoara koje će dodatno upotpuniti kombnaciju i dati joj lični pečat.

Pored kravate ili leptir mašne, kaiša, dugmića za manžetne i džepnih maramica za sako, neizostavni deo svake odevne kombinacije za muškarce je košulja. Za ovako specijalne prilike i posebne dane u vašem životu, preporučujemo izradu košulje po meri, koja će vam stajati kao salivena.

Pogledajmo nekoliko inspirativnih ideja tri poznata para i saznaćemo možda malo više o originalnim i interesantnim detaljima i načinu na koji njihove ideje možemo „ukrasti“ i prilagoditi ih svom stilu i potrebama.

Klasično odelo za venčanje Džordža Klunija

Prethodne godine svakako jedan od najzanimljivijih i nezaobilaznih događaja bilo je venčanje Džordža Klunija i Amal Alamudin u Veneciji. Od same veridbe i sada već legendarnog prstena sa dijamantom od sedam karata, bilo je jasno da ovo neće biti obično venčanje.

Amal je za sa svoje venčanje odabrala raskošnu romantičnu “Oscar de la Renta” haljinu, izrađenu od francuske čipke, sa dijamantskim detaljima. Od aksesoara za venčanje odabrala je dugački veo od čipke. Ovaj klasični ali raskošni stil, ispratio je i Džordž Kluni, koji je inače poznat po svom vanvremenskom stilu.

Odelo koje je za ovaj nezaboravni događaj izabrao poznati američki glumac bila je svima prava modna lekcija: ručno šiveno „Armani“ odelo, klasičan smoking sa belom košuljom i manžetnama, crnom leptir mašnom i prefinjenim ukrasnim dugmićima. Odelo je izrađeno od kašmira, a kao aksesoar Kluni je odabrao zlatni Omega sat.

odela za venčanje

Jednostavno odelo za venčanje Bred Pita

Iste, 2014. godine najpoznatiji par na svetu Bred Pit i Anđelina Džoli odlučili su da se „tajno“ venčaju u svojoj francuskoj rezidenciji. Intimnu ceremoniju pratilo je oko 20 zvanica prijatelja i porodice. Ipak, imajući u vidu popularnost ovakvih zvezda, tajno venčanje nije bilo moguće – fotografije su vrlo brzo izašle u javnost.

Za ovu priliku Anđeina je odabrala unikatnu haljinu iz “Versace” ateljea, koja je oplemenjena, odnosno dekorisana umetničkim radovima njene dece. Jednostavna bela haljina sa velikom, koji je takođe bio dekorisan unikatnim vezom, odlično se uklopila sa jednostavnim odelom koje je odabrao Bred Pit.

Iako nosi crno odelo koje nije posebno šiveno za datu priliku, sa potpisom Salvatorea Feragama, uz belu košulju i crnu kravatu pozajmljenu od jednog od njegovih sinova jer je poznati glumac zaboravio da je prethodno spakuje, i dalje odaje pravi utisak – jednostavno ali efektno.

bred-pit

Upadljivo odelo za venčanje Dejvida Bekama

Dejvid, a naročito Viktorija Bekam oduvek su važili za ikone stila. Njihovo venčanje nije izneverilo očekivanja fanova. Venčanje je organizovano u zamku na obodu Dablina u Irskoj, a toaleta mladenaca je bila vrlo interesantna i atraktivna. Viktorija Bekam je za svoj veliki dan odabrala satensku haljinu Vere Vang, balskog kroja.

Od aksesoara odabrala je tijaru od dijamanta i zlata, kao i ogrlicu sa krstom, koja je bila Dejvidov svadbeni poklon. Neobično upadljiv izbor ispratio je i sam Dejvid Bekam. Odelo je pažljivo birano kako bi se uklopilo uz celokupnu atmosferu nalik bajci – belo odelo sa prslukom boje slonove kosti, košulja iste nijanse uz satensku maramu.
dejvid-bekam