Najbolje majice za uklapanje - kako pronaći savršenu majicu

majica

Postoji li šta raznovrsnije od majica?

Džins, možda. Ali i poput kupovine teksasa, odabir najbolje majice, one pravog kroja podjednako je zahtevan zadatak. Model koji jednom muškarcu savršeno pristaje, za drugog je potpuno neodgovrajući. Eto razloga da napišemo par saveta kako pronaći pravi kroj, dezen i boju najbolje majice za vas!

Okovratnik

Svakako da postoje i druge opcije pored najklasičnijeg kružnog okovratnika, ali se možemo kladiti da devet od deset puta, toliko voljen kružni okovratnik nosi pobedu nad V izrezom, ako ni zbog čega drugog onda zbog toga što vizuelno izdužuje vrat. Ovakav kroj majice veoma je prilagodljiv; odgovara različitim konsitucijama dosta bolje od V kroja.

Kao i uvek postoje izuzeci od pravila, a ukoliko volite da nosite obe forme okovratnika ona su muške polo majice savršeni odabir za vas. Zakopčane do grla, kreiraju kružni okovratnik, dok otkopčane imaju savršeni V kroj. Odabir najbolje majice za ljubitelje raznolikosi je jasan!

Veličina

Iako poreklo vodi od ne tako slavne potkošulje čija je svrha bila upijanje znoja, majica je prešla dugačak put i danas predstavlja osnovu oblačenja svakog muškarca i žene. Bela ženska majica je obavezni deo ormana svake dame. Kako je veoma bitna, bitan je i način na koji nam pristaje, a on svakako mora biti idealan.

Veoma je važno odabrati majicu koja savršeno pristaje. Krojeva je raznih a trendovi se menjaju iz godine u godinu. Letnji meseci dozvoljavaju oblačenje širokih modela, a uvek je najbolje birati one najudobnije. Majica koja savršeno prijanja uz muškarčev torzo predstavlja osnovu svake garderobe.

A evo i pojašnjenja šta „najbolje majice“ podrazumeva:

Majica koja ističe gornje delove tela kojima ste zadovoljni bez skretanja pažnju na one delove tela koje želite da „doradite“ vežbanjem i pravilnom ishranom. Što dalje znači:

Majica mora biti balans između preuskog i dovoljno uskog da ističe figuru; preširoko je greška i postoji rizik od toga da izgledate kao da na sebi nosite spavaćicu. Izbegavajte i preuske modele kako ne biste izgledali smešno. Ne postoji bolje pravilo od tog da se majica na telu ne sme zatezati ni razvlačiti već mora biti komotna i udobna.

Dužina majice ne treba da seže iznad nivoa kukova niti da završi mnogo ispod njih; tako ćete moći da podignete ruke u vis, a da vam pupak i donji deo somaka ostanu pokriveni.

Rukavi (podvrnuti i regularni) treba da su dugački tačno do sredine nadlaktice. Osim ukoliko imate izuzetno dugačke ruke, tada se možete provući sa rukavima koji će biti dva, tri centimetra duži. Porub ramenog dela treba da krene u rukav tačno na mestu gde prestaje ramena kost.

bela-majica

Materijali od kojih su izrađene najbolje majice

Kada smo odredili savršenu veličinu valjalo bi pozabaviti se i raznim vrstama materijala. U potrazi za savršenom majicom, prva briga trebalo bi da bude materijal jer čini osnovu majice. Često se preferira pamuk jer je najdugotrajniji. Egipatski pamuk smatra se najboljim zbog dužine vlakana.

Kombinacija poliester-pamuk kao vrsta sintetičkog materijala odlicno upija vlagu a da se pritom ne gužva što ga čini odličnim izborom pri odlasku na trening ili u teretanu, ali 100 posto pamučnih majici izgledaju i daju bolji osećaj kada se ne nose na treningu.

Muškarci često greše kada kvalitet majice određuju po debljini njenog tkanja. Kod pamuka visokog kvaliteta, što je laganiji i tanji na dodir to je dugotrajniji i bolji. Iako je jasno da vam puniji modeli više odgovaraju uz džins i izlazak u bar, a tanke modele nosite na plažu, treba imati na umu i to da pre debela tkanina nema dobar pad poput tanke i često možete imati problema sa gužvanjem.

Sve u svemu, sintetiku zamenite dobrim pamukom i uverite se pre kupovine da je materijal dovoljno tanak i da prija vašoj koži.

Boja – jednobojne majice najlakše su za uklapanje

Prava boja majice – ništa teži zadatak od prethodnih. Ključ je u svestranosti i prilagodljivosti. Tako ćete moći da je kombinujete uz raznu garderobu i stilove.

Bela

Belo je ikona. Po ugledu na one poput Džejms Dina i Marlon Branda koji su zaslužni za njen status danas, bela majica se uklapa sa svim tonovima i bojama kože kao i sa bilo kojim drugim komadom garderobe sa kojim se odlučite da je kombinujete.

bele-majice

Siva

Posle belog, birajte sivo. Slaže sa većinom boja i najrazličitijim nijansama a vrlo lako se uklapa u otmen i ležeran fazon. Ipak, obratite pažnju na fleke znoja i vlažnosti koje na ovoj boji ostaju vidljive i upadljive.

siva-majica

Crna

Iako za mnoge nije toliko prilagodljiva kao bela i siva, klasična crna majica zaslužuje mesto u vašem garderoberu. Najčešće se vrlo dobro slaže uz izgled opakog momka i rock fazon.

crna-majica

Mornarsko plava

Unosi boje u naše odevanje bez potrebe žrtvovanja stila. Pogodna je za sve ležerne kombinacije i prilike i uklapa se sa dosta boja i skoro svakom drugom nijansom plave.

plava-majica

Sve ostalo je stvar vaše kreativnosti i spremnosti na eksperimentisanje . Ipak treba znati da jarko žuta i lila ne bi trebalo da budu osnov vašeg garderobera. Ako ipak želite da u njega unesete malo vedrine i jarkih boja majica je, u poređenju sa pantalonama i odelom, pravi način.