Kako se brijati – 12 grešaka koje pravite

brijanje

Greške koje muškarci prave a nisu ih svesni kao i starenje, stres i svakodnevnica zajedno čine da postizanje dobrog izgleda često nije lak zadatak. Srećom postoje načini kako možete poboljšati svoj izgled i osećati se sveže svakog dana i postići savršeno brijanje.

Koža se ne tretira pre odlaska na spavanje

Ovo je jedna od najčešćih greški. Potvrđeno pravilo je da briga oko nege lica odlazi na spavanje kad i vi. Istina je da svašta počinje da se događa vašem licu tek kadaspustite glavu na jastuk.

Iako ste očistili lice od bakterija, nečistoće i mrtvih ćelija, preparati za čišćenje lica često ostavljaju kožu suvom i zbog toga joj je potrebna česta i dodatna hidratacija. Pronađite dobru noćnu kremu koja će čitave noći hidrirati kožu i ne činiti je masnom.

Nega brade je retkost

Većina muškaraca za hidriranje i negu brade nije ni čula. Brade su predviđene da izgledaju divlje i razbarušeno što se često poistovećuje i sa rečju – zapušteno. Stvar je u tome da je bradi potrebna ista količina nege koja je potrebna i vašoj kosi kako ne bi izgledala masnjikavo i neuredno.

Koristite šampon, balzam i sredstvo za hidriranje ukoliko ste ipak odlučili da svojoj bradi posvetite malo dodatne pažnje. Kao primer navodimo nagrađivane „Murdock“ proizvode.

Gubitak dlake nadoknađuje se puštanjem postojećih

Ova greška se može oprostiti jer izgleda kao logično rešenje. Međutim, kako stručnjaci objašnjavaju taj metod upravo stavlja akcenat na delove na kojima brada (ili kosa) slabije rastu.

Ovo pravilo naročito dolazi do izražaja ukoliko nosite razdeljak na stranu ili sad već uveliko zastupljenu frizuru sa češljanjem kose na stranu. Bez obzira koliko kosa počela da vam opada šišajte je redovno i neka bude kratka, za vaše dobro. Interesantan preparat jeste sprej od morske soli koji dodaje gustinu bez lepljenje ili mašćenja dlake.

Koristite isti antiperspirant već 10 godina

U muškoj je prirodi da kada pronađu preparat koji im savršeno odgovara, nemaju potrebu da ga duže vreme menjaju jer zašto i bi? Stariji dezodoransi sadrže sastojke koji lako iritiraju kožu. Novija generacija proizvoda sadrži aluminijum zirconium koji iritira kožu u znatno manjoj meri.

Kao i svaka druga i industrija kozmetike se brzo menja i napreduje a pored toga i vašoj nežnijoj polovini prijaće promena mirisa, jer kako vi sazrevate tako se i sklonost ka određenim mirisima menja. Eksperimentišite sa mirisima, naočito citrusima koji su popularni ove sezone. Birajte kvalitetne proizvode za suv pazuh i svež, muževan miris.

Kod brice nespremni

Kada sednete u frizersku stolicu uverite se da tačno znate šta želite kako ne biste salon napustili nezadovoljni. Prelistajte muške časopise i nađite tačan primer frizure kakvu želite, zaliske, dužinu, oblik, razdeljak i svom majstoru saopštite detalje kako bi obe strane bile zadovoljne.

brijanje-nega-koze

Preterivanje sa kremama za samopotamnjivanje

Ne postoji ništa muževno kod preplanulog muškarca u sred zimskih meseci. Niti kod potamnele kože početkom maja. Ukoliko koristite proizvode za tamnjenje kože budite umereni i obazrivi.

Ukoliko samo malo pređete granicu od dobrog izgleda ostaće vam samo narandžasti prsti i slađani miris. „Sisley“ proizvodi nude kvalitene kreme ovog tipa, ukoliko ih pronađete, koža će vam izgledati hidrirano i sveže i što je najbitnije, prirodno potamnelo.

Pranje kose nije svakodnevna aktivnost

Mrzite preparate i negujete prirodnost svoje kose. U redu, ali u umerenosti je kao i uvek zlatni ključ. Ukoliko nezi kose pristupate poput hipika iz 70ih bolje bi bilo da od svoje kose napravite dredove. Priča da svakodnevno pranje kose uništava prirodne minerale dlake je sada već potpuna besmislica.

Tehnološka dostignuća odagnala su ovaj sada već arhaični problem. Danas postoje brojni preparati sa proteinima koji čiste vašu kosu pritom je obogaćujući prirodnim uljima. Probajte „Baxter“ proizvode ukoliko uspete da ih nađete u inostranstvu ili kod nas.

Nega stopala je nepotrebna

Jednostavno – delovi tela koji su najmanje vidljivi su i oni kojima su pruža najmanje nege. Takođe, u narodu je prihvaćena činjenica da su sva stopala neprivlačna – moja, vaša pa čak i stopala Dejvida Bekama. Postoji ipak način kako da o stopalima vodite računa i kako da im pružite neophodnu negu.

Neophodno je svakodnevno tretirati stopala sapunom i vodom i uveriti se da su u potpunosti suva pre nego što ih prekrijete čarapom. Kupite turpiju za pete i odstranjujte suve izumrle delove kože bar jednom nedeljno, naročito kada se leto bliži a vi jedva čekate da prošetate nove sandale.

Ne posedujete letnji šešir

Ne, ne nose samo bledi Britanci šešire i da, UV zraci zaista jesu štetni. Telo je bez zaštite izloženo sunčevim zracima čak i kada ste peko dana u hladu pa je u vrelim letnjim mesecima neophodno pružiti koži posebnu zaštitu.

Šeširi, kada jednom počnete da ih uklapate u svoj stil mogu biti izuzetno zanimljivi i izraziti vašu kreativnost. Postoje brojni modeli, veličine i dezeni , baš za svakog. A uvek možete i da se posebno istaknete kupovinom velikog i jedinstvenog šešira poput Farel Vilijamsa – privućićete poglede a odbijati UV zrake.

Ne sređujete bradu

Bradu nije dovoljno samo pustiti. Morate je redovno održavati i „podšišavati“. Kupite kvalitetan brijač ili trimer kako biste sredili sve neposlušne dlačice koje rastu na svoju stranu. Da, za ovako nešto potrebno je strpljenje i pravi alat, ali se isplati uložiti novac i trud jer ćete izgledate sređeno, uredno i sveže. A to je sigurno ono što želite.

aparat-za-brijanje

Kako se brijati – tupi brijači za brijanje su veliko ne

Tupi brijač koji je već nekoliko puta korišćen i stoji na ivici kade često izgleda kao pravi alat za kojim posegne svaki drugi muškarac kada odluči da sredi lice i telo. Istina je da se većina brijača za brijanje istupi i istroši već nakon prvog korišćenja i dodira sa jakom muškom dlakom.

Zbog svoje lenjosti i nemenjanja oštrice brijača možete postati master svraba, iritacije i crvenila na koži. Novi, oštri brijači stvaraju manje štete i veoma su lakši za korišćenje jer je potrebno uložiti znatno manje truda i pritiska na kožu.

brijac

Brada koja iviči lice

Iako neki muškarci misle da na ovaj način kriju rupicu na bradi ili da izgledaju „cool“ i drugačije, varaju se. Craig David izgled više nije u modi stoga – pravac kupatilo i brijač i penu u ruke – sada znate kako se brijati na pravilan način.