Secrid RFID zaštita kartica i novčanici – smanjite veličinu novčanika i izbegnite prevare sa karticama

RFID-Skimming_1024x1024

Promena je jedina konstanta u životu. Kovanice i novčanice su se vekovima koristile kao primarno sredstvo plaćanja. Dolazak hi-tech kartica je izazvao rapidnu promenu tradicionalnih načina plaćanja. Nova era tehnologije iziskuje i inovativnu vrstu novčanika. Onu koja štiti i vašu privatnost i vaš novac. Secrid novčanici rade upravo i jedno i drugo, i po pitanju bezbednosti a i stila.

Secrid novčanici su mali, spolja gledano, ali izuzetno veliki kada se posmatra iznutra. Svaki Secrid novčanik sadrži ultra tanak aluminijumskiRFID zaštitnik za kartice.

Poslednja generacija bankarskih kartica, kreditnih kartica i ličnih karti sadrži RFID čip i antene, što omogućava bežičnu komunikaciju (RFID = Radio Frekvenciona Identifikacija). Ovo može biti veoma pogodno, ali isto tako predstavlja i rizik, pošto RFID kartice mogu biti očitane i skenirane i sa velike distance. Krađa ličnih podataka i novca se može odigrati sasvim neprimetno. Ali kada su RFID kartice unutar zaštitnika za kartice, bežična komunikacija je blokirana a kartice su potpuno zaštićene.

Kada kartice vire 30mm, bežični signal je slab, ali je privatnost svakako očuvana na najbolji mogući način, a to je sasvim dovoljno za potrebna željena očitavanja u neposrednoj blizini. Na ovaj način, vaša privatnost je garantovana.

Zašto treba da kupite mali novčanik sa RFID zaštitom?

Zaštitite vaše lične podatke od high-tech lopova

Da li u novčaniku nosite: kreditne kartice? Debitne kartice? Vozačku dozvolu? Pasoš?

Da li ste znali da većina kartica danas sadrži ugrađen RFID čip koji bežično prenosi informacije na kompatibilne čitače kako bi se npr. izvršilo potvrđivanje nečijeg identiteta ili kako bise izvršilo plaćnje za neku kupovinu.

Kako RFID koristi radio talase da bi očitao informaciju, vaše poverljive informacije mogu da se presretnu, sa samo nekoliko stopa udaljenosti, i da se na taj način očita npr. vaše ime ili zemlja porekla iz pasoša. Mnogo više zabrinjavajuće je to što su istraživanja pokazala da su RFID skidači koji su se nalazili u džepovima istraživača mogli sasvim neprimetno da očitaju čitave brojeve kreditnih kartica prolaznika.

Ukoliko vam se i jednom desi ovakva neprijatnost, ona može imati ozbiljne posledice i može izazvati ogroman stres i nelagodnost. A da bi se sve stvari ponovo dovele u red, potrebno je minimum nekoliko sati ili čak dana.

Pretnja koju predstavljaju RFID skidači

Svako ko ima RFID čitač može potencijalno aktivirati čip koji je ugrađen u vašu karticu i na taj način omogućiti toj osobi pristup vašim ličnim podacima kao i da izvrši transakciju bez vašeg ovlašćenja ili što je još više zabrinjavajuće – nećete čak ni znati da ste bili žrtva takve prevare. Kako je svet sve više tehnički orijentisan i sve veći broj stvari sadrži čipove, opasnost od RFID prevara se povećava.

Jedan od najpoznatijih načina da se zaštitite od RFID skidača je korišćenjem novčanika sa RFID zaštitom.

RFID zaštita funkcioniše tako što stvara nevidljivi štit koji odbija elektromagnetnu energiju koju šalju RFID čitači.

Nekada su boja i model novčanika bili prioritet prilikom kupovine, te odlike su svakako idalje bitne, samo što je sada prioritet na RFID zaštiti prilikom kupovine. Dobijate dodatnu zaštitu, duševni mir i pouzdan način da sačuvate bezbednost vašeg novca i podataka na računu.

Odabir novčanika sa RFID zaštitom

Na tržištu postoje mnogi modeli novčanika koji nude RFID zaštitu, ali istina je ipak malo drugačija, npr. ukoliko kupite novčanik sa RFID zaštitom koji košta 10 EUR, mala je šansa da će vaš novčanik biti zaista zaštićen. Novčanik je nešto što koristimo svakodnevno, zato treba potrošiti i malo više na njega, kako biste dobili savršeni novčanik.

Imamo veliki izbor novčanika sa RFID zaštitom i toplo vam savetujemo da razmislite o njima prilikom sledeće kupovine novčanika za sebe ili za poklon. Secrid novčanici imaju izuzetno lagan zaštitnik za kartice od aluminijuma koji štiti do šest vaših najbitnijih kartica od lomljenja i savijanja, kao i od neželjenog RFID očitavanja.

Materijali

– Svi delovi novčanika su detaljno testirani tako da traju najmanje 100,000 upotreba

– Koža je napravljena od krava iz Evrope koje su visokog kvaliteta i koje su uzgajane u Holandiji i Italiji. Koža je štavljena u dobrim radnim uslovima sa velikom pažnjom na životnu sredinu.

– Klapna unutar naših novčanika je napravljena tako da traje doveka

Proizvedeno u Holandiji

– Secrid kompanija je porodični biznis koji je 2009. godine osnovao par dizajnera iz Holandije

– Secrid je nagrađen sa Red Dot Design Award, jednom od najprestižnijih nagrada u industriji

– svi proizvodi se sa visokom preciznošću u potpunosti proizvode u Holandiji, po najvišim standardima kvaliteta