Šest ključnih vrednosti za odabir Vaše garderobe

A_IMG_1785

Najpre i najvažnije-raznovrsnost je ključ. Krcat orman i garderober ne znače nužno da u istom posedujete dovoljno raznovrsne garderobe. Ako ništa drugo, previše izbora i opcija nisu uvek pozitivna stvar i najčešće vas dovode do toga da svoje odevne kombinacije smenjujete u već svima poznatoj šemi, kombinujući uvek iste komade garderobe kojih uzgred ima tek nekoliko. Ovakva rutina lako se može izbeći ukoliko posedujete samo par odevnih predmeta ali koji su vanvremenski, birani sa pažnjom, poseduju kvalitet i raznolikost. Takođe, malo kreativnosti i avanturističkog duha pomoći će vam da ih uvek kombinujete na nov i drugačiji način.

Trajnost i vanvremenski modelisu veoma važni. Možete trošiti vreme (i novac) prateći uvek poslednje modne trendove ali na kraju takva kupovina dovešće vas do ormana punog garderobe koju ste obukli samo jednom ili dva puta. Ulaganje u prave „klasike“ među garderobom jeste najpametnije ulaganje ukoliko ste započeli pravljenje svoje lične muške kolekcije. Klasika nikada ne izlazi iz mode i upravo je to razlog zašto je nazivamo klasikom.

Srpska izreka „Koliko para toliko muzike“ često ima smisla kada dođe do izbora prave garderobe. Uvek pazite na kvalitet robe koju kupujete. Često je bolje da potrošite možda i više novca nego što ste planirali na određeni predmet ukoliko je izrađen kvalitetno i ukoliko znate da će vam dugo trajati.  Ono što je dobra stvar jeste da kvalitet ne povlači uvek sa sobom i velike sume novca. Dostupnost uvek treba uzeti u razmatranje i često postoje brojne varijante cena za određen odevni predmet u skladu vašeg budžeta i novca koji ste voljni da potrošite. Ukoliko novac za vas ne predstavlja problem i možete sebi da priuštite pregršt garderobe niko vas u tome ne može sprečiti ali savet i dalje ostaje isti – najviši kvalitet u granicama sopstvenih finansija. Ukoliko garderoba izgleda jeftino ona to najverovatnije i jeste.

Veličina. Svakako jedan od najvažnijih elemenata muškog oblačenja a ujedno i jedan od najčešće pogrešno shvaćenih. Odelo koje je za dva broja veće nego što bi trebalo, poderan vrh nogavice koji je predugačak pa zapinje ispod đona cipela, ili pretesni prsluk usled uverenja da broj manje uvek bolje pristaje. Svako od nas može da se pronađe bar u jednoj od navednih situacija usled brojnih potraga za pravom veličinom. Činjenica je da ukoliko ne nosite odelo šiveno upravo za vas i po vašim merama, pustolovina ipotraga za odelom koje će pristajati savršeno, među brojnim ofingerima raznih prodavnica često jeste veoma naporna a ponekad i uzaludna. Zato je bitno pronaći svog ličnog krojača i negovati dobar odnos sa njim.

Na samom kraju – samopouzdanje. Ukoliko ne verujete u to šta nosite i ukoliko svoju garderobu zaista ne posedujete, ljudi će to primetiti. Ukoliko se osećate i najmanje neudobno, svi oko vas će to osetiti i to je pravi pokazatelj da niste napravili pravi i dobar lični izbor. Nosite ono u čemu se osećate dobro i izgledaćete dobro. Samopouzdanje je definitivno najbolja stvar koju muškarac može imati u svom ormanu. I tačka.

Izvor: http://hespokestyle.com/6-core-menswear-and-style-values/