SPORTSKI SAKO NA +30˚ C tokom leta

linen12-1

Sportski sako je odličan izbor za casual prilike jer vam ipak daje dozu šarma, a to vam definitivno ide u korist. Dakle, zamislite da imate u planu letnje okupljanje sa prijateljima, casual koktel popodne ili nešto slično. Hugo Boss, Club Monaco i slični brendovi nude svoje visokobužetne modele svake godine, ali letnji sporski sako možete naći u skoro svim radnjama muške garderobe (u sezoni) i po raznim cenama.

examples

Pošto je letnji period i sve na vama se topi – treba vam sako sa manje strukture, koji je nešto više ležeran. Ne bi trebalo da bude super strukiran kao poslovno odelo, ali treba da prati liniju vašeg tela. Sportski sako može biti obložen postavom sa unutrašnje strane, mada, preporučujemo varijantu koja uopšte nije postavljena, jer je takva opcija najlaganija i koža u njoj diše. Što se materijala tiče, opet vam treba nešto lagano poput pamuka, lana ili fine letnje vune. Izbor boje – tu veliku ulogu igraju vaše lične preference, premda je naša preporuka svetlo siva, svetlo plava, bež. Standardno dobrar izbor je i mornarsko plavo.

sportski-sako

Šta obući ispod sakoa? Možete uvek iskoristiti laganu sportsku košulju ili oxford button – down košulju. Ako ste raspoloženi za casual look nešto višeg ranga, onda je košulja sa mekom kragnom pravi izbor jer definitivno nećete izgledati previše ozbiljno u njoj. Naravno, prvo dobro proverite da li je vaša košulja uopšte namenjena ležernim prilikama. Druga opcija bi bila polo majica. Možete izabrati i majicu sa V – izrezom, ako nije u pitanju ozbiljnija prilika, poput letnjeg venčanja ili nečeg sličnog gde vaš stil treba da bude u priprvnosti, jer je ovo definitivno ‘opuštena’ varijanta. Uvek se, umesto sakoa, možete odlučiti i za džemper, ili letnju jaknu, ali ako želite da izgledate cool, složićete se da to nećete postići nečim suviše stereotipnim.