Trendovi za jesen - Šta ćemo nositi ove jeseni?

jesen-zima-2013-2014

Trendovi za jesen tradicionalno favorizuju određeni jesenji kolorit i neprolazne komade garderobe. Došao je trenutak da razmislimo o tome šta nam treba u ormaru i šta možemo da odložimo sa strane na neko vreme – leto se završilo, pa hajde da vidimo šta će se nositi tokom ove jeseni/zime.

Pre svega, treba reći da nam ova sezona daje mašti na volju – intenzivne boje, jaki kontrasti, neobični geometrijski oblici, nezaobilazni karo, razne štampe na tkanini i retro stil – sve ovo ćemo viđati što na modnim pistama, tako i na ulici.

kosulje jesen zima

Trendovi za jesen tradicionalno podrazumevaju određene boje

Bela i crna zauzimaju posebno mesto, ne samo kao jednobojni dezeni, već i kao prugaste varijante – na modnim pistama smo mogli videti i one sa optičkim efektima i one koje podsećaju na rock i punk.

Kao što smo imali priliku da vidimo na skorašnjim modnim revijama velikih imena, korišćena je dosta i crvena boja – i to karmin crvena nijansa – topla je i elegantna, ali isto toliko i šik, slaže se sa klasičnim bojama, kao što su bela, crna i siva.

Koristili su je ne samo kao boju džempera, kaputa, mantila i sportske garderobe, već su crveni i aksesoari, na primer – kaiševi, maske za mobilne telefone itd. Ove sezone, dakle, možemo se igrati kombinujući ton-ton boje: navy i azurno plavo, oker i žutu, ali i kontraste, birajući intenzivne boje: crvenu, plavu, ljubičastu kombinujući ih i sa onim neutralnim: belom, bež, bojom peska ili sivom.

ulicni stil

Geometrijski oblici i uticaj 70-tih na nove jesenje trendove

Peščani tonovi su nešto što se ove sezone često može videti na modnim pistama, a direktan su uticaj 70-tih. Možete se poigravati različitim tonovima i nijansama, ili izabrati monohromatski izgled. Platneni prsluci bez rukava su takođe nešto što se vraća u modu, i što se na modnim pistama zanimljivo kombinuje sa modernim komadima.

Mogu se primetiti i oversize pantalone, koje se kombinuju sa rolkama ili opuštenim, širokim muškim košuljama ispod sakoa. Još jedan trend ove jeseni je i kombinacija polo majici ispod sakoa. Na modnim pistama primećen je i veliki broj geometrijskih šara i kožnih komada, koji se vraćaju na velika vrata.

Zanimljivo je to da su ove sezone geometrijski trendovi za jesen primećeni na pletenim, širokim džemperima vibrantnih i hrabrih boja u kombinaciji sa kožnim pantalonama, pa čak i helankama. Nešto što godinama ne izlazi iz mode su svakako i “koledž jakne” koje su primer uticaja američke kulture na svetske trendove.

Ovaj simpatičan komad poreklo vodi od sportista – ragbi, fudbal i bejzbol igrača čije su ove jakne deo sportske uniforme. Zbog toga ih i često viđamo u američkim srednjoškolskim i koledž filmova, a u par poslednjih godina i na ulicama širom Evrope. Koledž jakna je mladalačka, i vizuelno širi ramena zbog čega je popularna među mlađom muškom populacijom.

Kombinuje se uz casual komade poput džinsa i jednobojnih majici. Trendovi za jesen već godinama podrazumevaju i rolku – neizostavni element svakog muškog jesenjeg autfita. Ovaj versatilan i lako uklopiv komad zaista je nešto što svaki muškarac treba da poseduje u svom ormanu – može se nositi ispod sakoa, jakne ili samostalno.