Tajna kragne košulje

tendicollo-colletto-camicia-1

Obzirom da se elegantna osoba prepoznaje pre svega po detaljima, kragne košulje predstavljaju jedan od tih detalja koji mora biti besprekoran. Nedopustivo je da kod klasičnog muškog odevanja, vrhovi kragne košulje budu deformisani, naborani ili presavijeni preko čvora kravate tako da bespovratno uništavaju I najprefinjeniji i najskuplji izgled.

kragne-kosulje

Kako bi se predupredio ovaj problem, među priborima za košulje postoje fišbajni –  posebni umetci, koji imaju formu malog štapića i vrlo su korisni za ovu svrhu, pa ih krojači često koriste umetajući ih na određeno mesto u okviru kragne, kako bi očuvali savršenu formu.  Fišbajni za košulje, osim što imaju bitnu ulogu u očuvanju forme, vrlo često se koriste kao dragoceni pribor, ne samo u smislu poboljšanja izgleda košulje, već i u smislu dodavanja na vrednosti košulje. To je jako bitan detalj, koji ne bi trebalo da promakne perfekcionistima koji žele najviše od stila – kada se stave u mali džep specijalno dizajniran za njih sa unutrašnje strane kragne, definitivno daju na savršenosti i na stilu.

kragne-košulje

Predstavljaju detalj za zahtevne kupce jer osim njihove neosporne korisnosti, fišbajni su medju najtraženijim i najidealnijim aksesoarima kao originalan i dopadljiv poklon. Po nekad su već zašiveni unutar kragne, što i nije najpraktičnije rešenje jer se mogu izdeformisati ili polomiti tokom pranja, pre svega ukoliko su napravljeni od plastike.  Iz tog razloga, najbolje je birati košulje sa fišbajnom koji se vadi tako da ga je moguće zamenti u slučaju deformacije. Na tržistu, pre svega na Zapadu, mogu se naći  fišbajni napravljeni od najrazličitijih  materijala i namenjeni najrazličitijim vrstama košulja –  tako postoje napravljeni i od plemenitih materijala – srebra, mesinga, čelika, obojenih metala, pa čak i od iste materije od koje se prave biseri. Svi oni koji žele da personalizuju svoju košulju na jednostavan I originalan način –  mogu birati fišbajne u boji  koja se slaže sa bojom tkanine, ili od srebra sa ugraviranim ličnim inicijalima – to je dobra ideja ukoliko želimo da izbegnemo stalnu i neekološku zamenu plastičnih fišbajna.

kragne-kosulje