Top pet modela košulja za jesen zimu 2015/2016

karirana-kosulja-1-1

Košulja – jednostavan komad a opet prava modna spajalica koju bi trebalo da poseduje svaki muškarac kao sastavni deo garderobe. Ali zašto se držati samo jednog modela – uobičajene bele klasične košulje? Možete svom izgledu dodati strukturu, dimenziju i boju na brojne načine i sa velikom raznovrsnošću.

Oxford košulja

Da počnemo sa pravim školskim primerom. Odlična stvar kod Oxford modela košulja je da su sašivene od debljeg materijala od običnih košulja i stoga su veoma pogodne za trenutne temperature, jesen i zimu. Veoma su efektne, pa čak i ukoliko izostavite sako nećete izgledati neozbiljno. Jednostavna bela Oxford košulja ispod laganijeg sakoa pravi je način da izbegnete bilo kakve nedoumice oko dress koda. Modeli u boji podjednako su popularni i dobar izbor ukoliko želite da osvežite i oživite svoj stil.

oxford-kosulja-2

oxford-kosulja-2

Karirana košulja

Mogu biti prilično raznovrsne ali zapamtite jedan mali faktor – što manja šara to će košulja izgledati otmenije. Ukoliko je upravo takva košulja vaš izbor, opredelite se za kvalitetne modele „princ od Velsa“ ili takozvani „gingham“  – sitnija karirana šara u kombinaciji bele i neke jače boje. Najbolji izbor sakoa u kombinaciji sa ovim modelom košulje jeste sportski sako ili čak jakna sa spuštenim ramenima u kombinaciji sa pantalonama neutralnih boja i braon brogericama.  Za kombinciju za svaki dan jednostavno obucite košulju uz kožnu jaknu ili pleteni kardigan, dobar džins i čizme.

karirana-kosulja4

karirana-kosulja-3

Flanelska košulja

Najbolji je izbor kada su nam udobnost i toplota na prvom mestu. Najviše će nas ugrejati od svih vrsta košulja upravo zbog činjenice da su primarno dizajnirane za farmere i rančere. Imidž im se godinama znatno promenio pa su postale modni trend kasnih 80-ih i početkom 90-ih godina sa dolaskom indi rok vajba. Postoji nekoliko načina kako možete nositi ovu košulju: raskopčanu, preko obične majice i uskog džinsa i patika, za opušten i svakodnevan izgled.  Još jedan način je kombinacija sa jednobojnom rolkom, kada bi trebalo da košulja bude zakopčana, uz „chino“ model pantalona i brogerice, za naravno nešto otmeniju varijantu. Ukoliko karirana košulja ipak ne odgovara u potpunosti vašem ukusu izaberite model tamnijih nijansi ili model sa svedenim dezenom a ostatak odevne kombinacije svedite na minimum.

flanelska-kosulja

flanelska-kosulja-1

Teksas košulja

Teksas košulje oduvek oko sebe imaju vintidž auru i od prvog pojavljivanja do danas odgovaraju opuštenom, „uličnom“ načinu odevanja. Uprkos tom trendu, košulja se može kombinovati uz blejzer za nešto otmeniju dnevnu varijantu, uz naravno pametan odabir boja i stila. Neke firme ipak ne smatraju teksas varijante pogodnim za kancelariju i poslovne sastanke pa imajte to na umu pre nego što izađete iz kuće i krenete na posao. Za suptilan zapadnjački izgled probajte sa ispranim džinsom i parom „Chelsea“ čizmi na pertlanje. Ključ za dobru teksas kombinaciju jeste kontrast nijansi – tamnije teksas košulje kombinujte sa svetlo plavim džinsom, a isprane teksas košuje sa tamno plavim džinsom. Izbegavajte kombinaciju teksasa iste boje kada kombinujete košulju i pantalone – ukoliko ne želite da izgledate poput Džastin Timberlejka iz perioda 90-ih.

teksas-kosulja

teksas-kosulja-1

Polo košulja dugih rukava

Praktičan izbor za svaki dan, pogodan za predstojeći period. Nudi se širok izbor boja a najbolje se slaže uz džins i čizme.  Za kancelarijski izgled kombinujte je sa laganijim sakoom, što takođe može biti suprotno dres kodu nekih poslodavaca, a u tom slučaju izaberite slojevito oblačenje, naročito popularno za ovo godišnje doba – kariranu košulju obucite ispod polo košulje a svemu tome dodajte sako.

polo-kosulja

polo-kosulja