Muške torbe - 6 must have modela

torbe

Potraga za savršenim primerkom muške torbe može biti podjednako frustrirajuće iskustvo poput potrage za dobrim parom džinsa. Draž iznenadnog vikend odmora mora biti upotpunjena dobrim odabirom torba. Sa toliko izbora i brendova na tržištu postavljamo sebi pitanje kako odabrati onu pravu koja će se u potpunosti uklopiti u stil života i način odevanja, a uz sve to pokazati se i kao maksimalno funkcionalna.

kozne-torbe

Pomoć nam pruža Aleks Fild (Alex Field), zadužen za odeljak muške garderobe u okviru poznatog brenda „Reiss“. Na pitanje šta je najbitnije pri izboru odgovarajuće vikend torbe, on odgovara: „Pri odabiru takve torbe lakše je ugoditi sebi i svom ukusu u poređenju sa odabirom kofera.

Često vikend putovanja ne podrazumevaju putovanje avionom, pa kada putujete vozom ili kolima, torba je uvek uz vas, kada u prvi plan dolazi upravo njena praktičnost, izdržljivost i funkcionalnost“ Aleks dalje navodi da bi torba trebalo da bude prvoklasnog dizajna i izrade.

Kako često predstavlja produžetak muškarčevog izgleda, trebalo bi izabrati dizajn sa notom tradicionalizma i kombinacije funkcionalnosti i modernog izgleda. „Idealna vikend torba trebalo bi da bude dovoljno luksuzna a istovremeno specijalna i diskretna tako da može da se kombinuje sa bilo čim, bez obzira kakva vrsta putovanja je u pitanju“, navodi Aleks.

Uzimajući u obzir date savete, evo kratkog pregleda najboljih i najpraktičnijih modela.

Otmena muška torba

Uglađen i jednostavan dizajn poput modela Reiss „Corbet“ omiljen je model među muškarcima koji nose odelo i košulje svaki dan, ili onih koji žele da dodalju notu uglađenosti svom svakodnevnom izgledu. Raznovrsnost ovog modela čini ga nepokolebljivom investicijom i odličnim izborom za početnike koji tek formiraju svoj putni garderober.

torbe-1

Mekana muška torba

Ovakav oblik mekih „smežuranih“ torbi pogodan je za privatno putovanje pre nego poslovno. Dobar odabir boja jeste kombinacija mornarski plave sa kaišem braon boje poput modela sa fotografije. Iako ograničava odabir na porodično i privatno putovanje, veliki kapacitet ovakvog modela torbe je dobra stvar jer svoj odmor možete produžiti bez brige i striktnog ograničenja garderobe koju planirate da ponesete sa sobom.

meka-torba

Kožne muške torbe

Apsolutni pogodak za torbu od meke kože jeste poznata „Mulberry“ torba; odgovara svakome ko naginje jednostavnosti i kvalitetu. Pogodna je za raznovrsna putovanja, naročito ona kada osetite neopisivu potrebu da samo zgrabite torbu i nestanete iz grada ili zemlje makar na par dana. Kombinacija braon kože i blagih ivica i dizajna znači da će trajati godinama i i dalje ostati u svom punom sjaju, pa je nekada sasvim u redu zažmuriti na cenu i uložiti u nju čak i veću sumu novca od planirane. Vredna je svake pare.

kozna-muska-torba

Muška torba posebnog oblika

Primer modela sa fotografije (Zara) jeste model sa određenom futurističkom notom kojoj značajno doprinosi suptilni džep na samoj sredini. Mekana crna koža pravi je izbor za one koji putuju u okviru planiranog budžeta i za one koji ne prihvataju kompromise kada je o stilu reč, a o zameni putne torbe torbom za trening, ni ne pomišljaju.

torba

Muške torbe sa monogramom

Ova lista ne bi bila potpuna bez torbe koja zauzima počasno mesto a to je upravo torba sa monogramom gde kao najbolji primer dajemo klasik među torbama – model „Louis Vuitton“. Tradicionalan oblik i dizajn sa dodatkom suptilnog monograma predstavlja pravi odabir – prvoklasan svedeni luksuz. Idealna je za modernog putnika jer pored prefinjenog izgleda zadržava funkcionalnost. Odličan je izbor za ljude koji putuju bar jednom nedeljno i nekoliko puta mesečno prelaze put od kancelarije ka aerodromu.
muska-torba

Muške torbe koje bude nostalgiju

Pravi odabir za muškarce koji grade neobavezan stil i žele da daju omaž klasičnom stilu sedamdesetih jeste model „Adidas“ torbe sa slike; prilagodljivija je nego što se to na prvi pogled čini, ali ide uz mali podsetnik – prikladna je isključivo za casual susrete.

adidas-torba