Nova garderoba - šta nositi kada vežbanje pokaže rezultate

garderoba-za-trening

Uz sve češće optužbe da modna industrija ne pravi garderobu za „normalne“ ljude ide i podatak da je sve više gojaznog stanovništva čak i među našom populacijom. Ukoliko vodite računa o svom dobrom izgledu i zdravlju ili planirate da krenete tim putem, možda ćete naići na još jedan problem –problem pronalaska odgovarajuće garderobe. Evo nekoliko savata kako da protrčite kroz šoping mol bez preteranog napora.

Nova garderoba zahtevaće da odredite svoju veličinu

Ako mislite da je mesečna članarina za teretanu koju posećujete preskupa, razmislite koliko bi tek koštalo obnavljanje celog garderobera. Bez obzira da li ste radili na grudnom delu ili trbušnjacima, ako ste uz vežbanje izgubili i znatnu kilažu, vrlo je verovatno da garderoba koja je ranije odgovarala više ne pristaje.

Bar ne u svakoj prilici. Uzimanje za broj ili dva manje veličine sa vešalice nije idealno rešenje. Možda će vam u struku savršeno pristajati dok će se materijal razvući na rukama ili drugom delu tela koji jekao posledica vežbanja dobio jedan novi oblik. XL rukavi će vas možda spasiti muke ali ostaviće nerešen problem struka ili dužine.

Umesto toga, potražite brendove koji insistriraju na atletskim krojevima., koji će odgovarati i vašem zategnutom stomaku i bicepsu. Takođe, krojevi koji se sužavaju u struku a ostavljaju dovoljno mesta za rameni i grudni deo mogu biti pravi pogodak.

Možda vam se telo izmenilo usled redovnog vežbanja ali krojačka pravila ostaju ista. Šav na rukavu treba da seže tačno do ramene kosti a dužina sakoa da prekriva zadnju ložu. Kada je prednje dugme zakopčano sako ne bi smeo da pravi nabore ili da na pojedinim delovima izgleda zategnuto ili izgužvano.

fit-izgledNova garderoba – novi izbori

Nov fizički izgled otvara i neka nova vrata. Uz redovnu fizičku aktivnost sigurno ćete biti u mogućnosti da obučete sve što poželite možda čak i garderobu koja vam ranije nije privlačila pažnju.

Jedna od njih je i takozvana „Henley“majica, naročito popularna među muškom populacijom poslednje dve godine. Majica ima uske rukave, slim kroj i širok okovratnik koji ima dugmiće koje je moguće raskopčati onda kada vam je vruće ili kada jednostavno želite da pokažete trud koji ste uložili u svoje telo.

Ukoliko do sada niste pronašli svog krojača, sada je pravo vreme da to učinite. Dobar krojač vam lako može suziti i proširiti određenu garderobu onda kada postane pretesna ili preširoka, i na taj način vas spasiti bespotrebne celokupne obnove garderobera.

Dobar krojač vam može i obezbediti novu košulju po meri, koju ćete s ponosom moći da nosite u svim prilikama, a koja će vam stajati kao salivena. Svaki muškarac bi trebalo da ima par jednu košulju po svojoj meri u ormanu.

uska-majica

odelo-po-meri

Umereni sa svojim željama

Prijateljski savet – ne oblačite se prema onome kako biste želeli da izgledate.Veoma je pogrešna strategija kupovine manjeg konfekcijskog broja samo zbog toga što imate želju da smršate. Ako ste sigurni da će se to uskoro i desiti, sačuvajte novac i kupiti garderobu kasnije, jer nećete ni znati šta će vam ona kada budite došli do željenog izgleda, pristajati.

Postavite sebi kratkoročne, lako ostvarive ciljeve i sklonite sa strane bar 1000 dinara svaki put kada ih ostvarite. Možda će vas novac koji počne da se gomila inspiristai za svaki naredni kilogram koji treba da izgubite.

uska-kosulja