Venčanje – kako da stilizujete svoju ekipu

vencanje-2

Iako su žene te koje opsednute svakim detaljem odlučuju o paleti boja za ceremoniju venčanja kao i dezenu i kroju haljina za deveruše, savremeni muškarac koji je u koraku s vremenom treba da se podseti da su pripreme koje se vode, zapravo pripreme za njegovo venčanje. Iako nežniji pol mašta o tome i uživa u svakom momentu organizacije, pomoć mladoženje je uvek dobrodošla. Osim što ćete svoju izabranicu učiniti srećnom, dobro je pozabaviti se i sopstvenim izborom garderobe, kao i onih koji će taj dan stajati pored vas.

Trend devera i deveruša, preuzet uglavnom iz zapadne kulture, postaje sve popularniji na našim prostorima i sve je više ceremonija koje umesto kume i kuma imaju čitav red prijatelja kao svedoka, obučenih uglavnom u skladu sa prostorom i mladencima. Kao i mladi i mladoženji i njima je potreban pažljiv odabir garderobe.

Tradicionalno

Sve češće, mladoženje se odlučuju za trodelno odelo sa prslukom, najčešće šiveno po meri. Plava je omiljena boja za venčanja, a spektar nijansi je zaista širok; možete izabrati sve od teget i tamno plave, preko upadljivije, jarke plave do veoma svetlo plave nijanse koja čak podseća na sivu.

Detalji su veoma bitni i čine plavo odelo posebnim. Interesantan detalj može biti kravata ili džepna maramica iste boje ili dezana kao i haljine deveruša, a prsluk drugačije boje može biti pravi način da se mladoženja istakne od ostatka „ekipe“.

plava-odelaKlasično

Smoking ili crno večernje odelo je klasičan odabir naročito za večernje ceremonije i događaje. Ako možete izbegavajte da ga nosite danju. To može biti prilično teško jer smoking svima dobro stoji. Čak i onim mladoženjama koji ne mare naročito za svoj izgled. Ukoliko svoju mušku pratnju na taj dan udesite u istom maniru, izgledaćete poput James Bond „ekipe“ ali u tome nema ničeg lošeg. Možete se poigravati sa dodacima i detaljima ali sve dok ostanete privrženi tradiciji, ne postoji način da napravite veliku grešku; a tradicija kaže: bela košulja – crna leptir mašna.

Što se tiče detalja dosta toga je dozvoljeno, a u poslednje vreme veoma često se viđa teget smoking sa tamnijim reverom. Večernje cipele i dugmad za manžetne kao i leptir mašna ipak su oličenje klasičnog smokinga.

Pre nego što odete predaleko u svom avangardnom pristupu oblačenju, prisetite se da fotografije traju večno. Trendovi, manje-više.crna-kravata

Casual-otmeno

Venčanje je bitan datum kada slavimo sva lepa osećanja koja su se očuvala između dve osobe. Da bi smo slavili i osećali se udobno, što veoma dobro može da se postigne odabirom ležernije i otmene garderobe. Kum ili „deveri“ na taj način mogu da izgledaju vrlo otmeno za vreme ceremonije i da se opuste onda kada krenu na podijum za igru. Jedan od način kako to može da se postigne jeste kombinacija košulje i odela ali umesto kravate staviti samo džepnu maramicu, a poslednje gornje dugme ostaviti otkopčano. Igrajte se bojama i dezenima i budite najbolje obućena „klapa“ na venčanju.

smart-casual