Muški džemperi - Vodič pri odabiru

pullover-uomo1

Iako se muški džemperi često povezuje sa mladalačkim ili sportskim izgledom, zapravo može biti veoma elegantan i originalan komad garderobe, pogodan za bilo koju građu i koji pritom može da istakne i naglasi njene prednosti. Bez sumnje, džemperi moraju biti visoko kvalitetne izrade i materijala i stoga treba biti pažljiv pri odabiru boje, kako bise džemper harmonično uklopio u ostatak odevne kombinacije.

Materijali za Muške Džempere

U samom vrhu jesu džemperi od kašmira. Oni su topli, lagani, mekani i eleganti a možda i najbitnije – dugotrajni. Naravno ne spadaju među jeftine komade i kvalitet svakako diktira i cenu, ali su sigurna i dugotrajna investicija. Džemper od kašmira pravi je klasik koji nikada ne izlazi iz mode i pristaje uz svaki stil. Ono na šta se mora obratiti posebna pažnja jeste tretiranje džempera prilikom pranja. Najbolji odabir su klasičneneutralne nijanse poput sive, plave i bež ali povrh svega treba potvrditi poreklo pletiva.

Sa druge strane, vuneni džemperi imaju najdužu tradiciju i nude udobnost i efikasnost. „Merino“ vuneni puloveri su elegantni i zadržavaju toplotu, ali su pažnja i opreznost pri pranju neophodni zato što materijal lako može da izgubi ili promeni boju na visokim temperaturama.

Džemperi takođe mogu biti izrađeni od pamuka i kombinacije materijala pa su tako postali tipičan deo prolećne garderobe , idealan za one koji ne vole vunu ali istovremeno žele da dodaju svom odevanju klasičnu notu čak iako ga kombinuju sa džinsom i patikama.

Muški džemperi i stilovi

Još jedan vanvremenski i klasičan model muških džempera jeste onaj sa šarama i dezenom u obliku romboida koji se nalaze na prednjoj strani džempera. Ovo je veoma popularan model naročito zimi, i često je upadljiv komad garderobe zbog živahne kombinacije boja na romboidima. Ovaj tip džempera odgovara ležernom i svakodnevnom stilu, nošen ispod jakne ili sakoa, sa parom cipela i džinsom.

Clip

Čak i modeli sa debljim pletivom poput klasičnih džempera sa vertikalnim vezomi onih sa unakrsnim vezom,neutralnih ili jakih boja idealni su za sportke i druge vrste događaja i  koristan i originalan odevni predmet za slobodno vreme i dokolicu i za one koji žele da se obuku ležerno a da opet zadrže svoj lični prefinjen stil.

Modeli Muških džempera

Pravi klasik među muškom garderobom su rolke i džemperi sa rol kragnomkoji dobro stoje ispod jakni ili sakoa, u kombinaciji sa džinsom ili tamnim pantalonama. Ovakva kombinacija je elegantna ali ne preterana i naročito pogodna za zimu zbog rolke koja štiti vrat i grlo od hladnoće, a može biti zamenjena šalom. Naglašava siluetu i odlična je za one koji biraju minimalizam a ipak žele da njihov stil bude primećen.

Clip1

Muški Džemperi sa V izrazom udoban su i raznovrstan komad garderobe, koji se dobro kombinujesa košuljom, sa ili bez kravate, i takođe može biti nošen ispod blejzera.

Muški Džemperi sa ovalnim okovratnikom pokrivaju garderobu koja se nosi ispod džempera i čine je manje ili potpuno nevidljivom. Idealna veličina okovratnika trebalo bi da ostavi prostora kragni košulje da ostane unutar džempera bez gužvanja okovratnika ili košulje.kardigan

Na kraju, muški džemperi pogodni su za svaku generaciju, za jednostavan i klasičan stil, i omogućavaju da se zadrži profesionalan i poslovni stil čak iako ovakav komad garderobe nosimo u kancelariji ili na sastanku.