Koktel time - šta treba znati o koktelima!

koktel-slika

Postoje stvari koje muškarci treba jednostavno da znaju da urade. Pored toga što treba da budu sposobni da zamene probušenu gumu, da naprave pristojan omlet, bacaju frizbi tako da ne završi na granama drveta ili u vodi, svaki muškarac treba da zna da napravi pristojan koktel.

Onaj nedefinisani period dana, kada se ljudi transformišu iz blede senke njih samih, iscrpljene od svih tekućih obaveza na poslu, do boljih verzija sebe samih, u svetu onih koji poznaju čari alkohola zove se happy hour.

Zašto svi mi ne bismo umeli sami sebi da pa priredimo ovakvu transformaciju?

Kako organizovat cocktail party?

Ovo piće dolazi u mnogo varijanti, ali u suštini, koktel je uvek jednostavna, ali moćna kombinacija alkohola, gorkih ili slatkih pića sa dodatnkom nečeg neočekivanog. Da biste spremili pristojan Coquetier, koktel koji dolazi iz Berlina, pored ruma i čokolade, trebaće vam i cimet.

Šta više, ne treba vam ni preveliki repertoar pića da biste ovladali happy hour konceptom. Međutim, morate biti u stanju da mešate pića bez gledanja u knjigu sa receptima. To bi bilo previše amaterski i neprihvatljivo. Krucijalno je da kad spremate koktel izgledate tako prirodno, kao da savršeno dobro znate šta radite.

Deo lepote ove veštine leži u tome što takvim stavom izazivate poštovanje kod osobe za koju to spremate i apsolutnu radost u vama kada shvatite da ste uradili stvari na pravi način. Naučite vaše omiljene recepte napamet, tako ćete moći da ih mešate, šejkujete i mućkate uz potpunu kontrolu i uz krajnje poverenje.

Kokteli su vrlo cenjeni tokom zimskih meseci kada piće služi da nas zagreje i kada naše telo očajnički pokušava da se zaštiti od hladnoće. Manhattan je popularan zimski koktel, kao što su to Tom i Jerry i Hot Buttered Rum. Počnite od zimskih klasika i bićete pravi profesionalac na sledećem okupljanju.

Cocktail party dress code

Ukoliko ste odlučili da napravite cocktail party u svojoj režiji, važno je da pored umeća da napravite dobar koktel, umete da ispoštujete i određen dress code. Dress code za cocktail party nije teško ispoštovati – on je poluformalan, a za njega bi trebalo da obučete nešto kao što bi obukli za venčanje prijatelja.

Za žene je ovaj posao mnogo jednostavniji, budući da je koktel haljina već naširoko poznata kao poželjna garderoba za ove prilike. U pitanju je haljina iznad kolena, najčešće u crnoj boji, iako to nije presudno. Za muškarce se pak, kao što smo pomenuli traži nešto malo manje formalno, ali nipošto previše opušteno.

Pantalone treba da budu nešto manje formalne od odela, pa će chino modeli biti idealni za ove prilike. Sako je poželjan, ali je neizostavni element kvalitetno izrađena muška košulja koja savršeno pristaje. Kravata i leptir mašna nisu neophodni, budući da se radi o polu-formalnom događaju.

Što se tiče obuće, patike su apsolutno – ne. Oksford cipele, mokasine i slični modeli muških cipela su ono što tražite U zavisnosti od godišnjeg doba, kožne čizme mogu se smatrati adekvatnim odabirom, ali se prednost daje prethodno pomenutim komadima.

Sada kada znate kako da napravite odličan koktel, i kako da se obučete za cocktail party, ostalo je samo da preuzmete inicijativu i organizujete događaj!