Zašto treba da kupite mali muški novčanik sa RFID zaštitom

secrid_blog_rfid

Mali muški novčanik idealna je opcija za gotovo sve muškarce, budući da je poznato da većina njih vešto izbegava da koristi ovaj aksesoar. Ipak, čuvanje novca u džepovima ne samo što nije praktično, nije ni bezbedno, a i nije u skladu sa bontonom i praksom jednog ozbiljnog muškarca od stila.

Mali muški novčanik je zato savršena prilika da napravite kompromis, i i dalje čuvate vaš novac u džepu, samo ovog puta uredno složenog i zaštićenog u malom muškom novčaniku nove generacije. Zbog čega treba da kupite mali muški novčanik sa RFID zaštitom, objašnjavamo u narednim redovima.

Zaštitite vaše lične podatke od high-tech lopova

Da li u novčaniku nosite..

Kreditne kartice? Debitne kartice? Vozačku dozvolu? Pasoš?

Da li ste znali da većina kartica danas sadrži ugrađen RFID čip koji bežično prenosi informacije na kompatibilne čitače kako bi se npr. izvršilo potvrđivanje nečijeg identiteta ili kako bise izvršilo plaćnje za neku kupovinu.

Kako RFID koristi radio talase da bi očitao informaciju, vaše poverljive informacije mogu da se presretnu, sa samo nekoliko stopa udaljenosti, i da se na taj način očita npr. vaše ime ili zemlja porekla iz pasoša. Mnogo više zabrinjavajuće je to što su istraživanja pokazala da su RFID skidači koji su se nalazili u džepovima istraživača mogli sasvim neprimetno da očitaju čitave brojeve kreditnih kartica prolaznika.

Ukoliko vam se i jednom desi ovakva neprijatnost, ona može imati ozbiljne posledice i može izazvati ogroman stres i nelagodnost. A da bi se sve stvari ponovo dovele u red, potrebno je minimum nekoliko sati ili čak dana.

Pretnja koju predstavljaju RFID skidači

Svako ko ima RFID čitač može potencijalno aktivirati čip koji je ugrađen u vašu karticu i na taj način omogućiti toj osobi pristup vašim ličnim podacima kao i da izvrši transakciju bez vašeg ovlašćenja ili što je još više zabrinjavajuće – nećete čak ni znati da ste bili žrtva takve prevare. Kako je svet sve više tehnički orijentisan i sve veći broj stvari sadrži čipove, opasnost od RFID prevara se povećava.

Jedan od najpoznatijih načina da se zaštitite od RFID skidača je korišćenjem novčanika sa RFID zaštitom.

RFID zaštita funkcioniše tako što stvara nevidljivi štit koji odbija elektromagnetnu energiju koju šalju RFID čitači.

Nekada su boja i model novčanika bili prioritet prilikom kupovine, te odlike su svakako idalje bitne, samo što je sada prioritet na RFID zaštiti prilikom kupovine. Dobijate dodatnu zaštitu, duševni mir i pouzdan način da sačuvate bezbednost vašeg novca i podataka na računu.

Odabir novčanika sa RFID zaštitom

Na tržištu postoje mnogi modeli novčanika koji nude RFID zaštitu, ali istina je ipak malo drugačija, npr. ukoliko kupite novčanik sa RFID zaštitom koji košta 10 EUR, mala je šansa da će vaš novčanik biti zaista zaštićen. Novčanik je nešto što koristimo svakodnevno, zato treba potrošiti i malo više na njega, kako biste dobili savršeni novčanik.

Imamo veliki izbor novčanika sa RFID zaštitom i toplo vam savetujemo da razmislite o njima prilikom sledeće kupovine novčanika za sebe ili za poklon. Secrid novčanici imaju izuzetno lagan zaštitnik za kartice od aluminijuma koji štiti do šest vaših najbitnijih kartica od lomljenja i savijanja, kao i od neželjenog RFID očitavanja.